De Sponsorloop!

Die is er in twee afstanden. De wat oudere kinderen kunnen 5 kilometer lopen. Voor de wat jongere is er een afstand van 2,5 kilometer. En je mag je ouders gewoon meenemen. Als ze het aandurven. Want ook zij moeten met ‘één been op de stoep en één been in de goot’ lopen. Dus vergeet ze dat niet te vertellen. De route gaat langs een aantal interessante plekken, zoals het Ministerie van Onderwijs, het Vredespaleis, verschillende ambassades en we passeren het Kinderboekenmuseum. Niet saai dus!

Mocht je er nou toch nog tegenop zien, dan weet je dat erbij zingen helpt! Daarom zullen we ervoor zorgen dat het lied langs de route te horen is. De tekst passen we een beetje aan en wordt opnieuw ingezongen. Door wie, dat is nog een verrassing. Als jullie met de klas ook zelf een nieuwe tekst bedenken voor het liedje, dan kun je leuke prijzen winnen. Zo is er een jonge ontwerper die jullie sportschoenen kan pimpen!

Je kunt je opgeven voor de sponsorloop door een sponsorpagina aan te maken. Dit kan in de linkerbalk door te drukken op + start je actie!

Als je klas meedoet, vergeet dan niet de komende weken de brievenbus in de gaten te houden. We sturen iedereen die meedoet namelijk speciale schoenveters in de kleuren van het logo van Save the Children. Zo verschijn je helemaal in stijl aan de start. Wil je alvast gaan oefenen, dan kan dat natuurlijk. Er zijn vast genoeg stoepen bij jou in de buurt. En vergeet ook niet je stembanden te trainen door erbij te zingen: ’Ik loop met één been op de stoep, en één been in de goot, en als ik dat niet doe… ‘

We zien je op 16 september 2021, tot dan!